H.A.R.M. - Velocitatem your model car supplier

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

H.A.R.M.

H.A.R.M. Racing

http://www.harm-racing-world.de/de/


In 1995 besliste een groep van vier personen  een prototype van een model auto 1/5 schaal te bouwen.  Horst Single , Albrecht Baumann, Ralf Haisch und Matthias Fritton.  De eerste letter van de voornamen van de bouwers werd de naam van de auto:  HARM

Reeds in 1996 behaalde Horst Single de pole position op het EK in Nederland wat sensationeel was op dat moment .

Ook  Jörn Schmitt, toen nog  tewerkgesteld bij abc - Modellsport raakte geïnteresseerd in het product daar abc - Modellsport toen  al betrokken was in de wereld van de  1/5  schaal.  De beslissing om het prototype in serie te produceren werd vrij snel genomen en een overeenkomst met de constructeurs Horst,  Albrecht, Ralf en Matthias werd snel ook gevonden.

Op de beurs in Stuttgart,  in de winter van 1997,  werd het eerste in serie geproduceerde HARM Race chassis gepresenteerd aan het publiek .

Met de overwinning op het Europees Kampioenschap van 1998 werd de internationale doorbraak gerealiseerd.  In de volgende jarenevolueerde het aanbod verder.

In maart 2008 is de  afdeling "HARM" afgescheurd van abc-Modellsport GmbH en het bedrijf HARM Racing GmbH werd opgericht door Kai von Schauroth .

De voormalige werknemers Silke Spitz,  Jörn Schmitt en Alexander Fischer stapten mee over naar HARM Racing GmbH. Het werk kon dus direct na de verhuizing naar een nieuw pand verder gaan..

De oprichting van H.A.R.M. Racing GmbH en de concentratie op het merk HARM maakten het mogelijk om nog intensiever te werken aan de ontwikkeling, innovatie en uitbreiding van het productgamma.

In juli 2008, nadat het grootste deel van het werk over de inrichting van het nieuwe pand gedaan was, besliste Kai von Schauroth het management aan Silke Spitz toe te vertrouwen, dit om opnieuw zich te kunnen concentreren op zijn zijn reclamebureau in Friedrichsdorf.

De intensieve samenwerking met het team van chauffeurs en vooral Albrecht Baumann, die het project vanaf het eerste prototype begeleid heeft, maakt dat HARM RC-auto's één van de toonaangevende producten is in het gebied van competitie auto’s in Big Scale is: 1/5 en 1/6 schaal.

In de toekomst zal de kwaliteit en de functionaliteit van de HARM producten zelfs vergroot worden mede dankzij de plannen voor de toekomstige nieuwe  producten.

Voor een offerte aangepast aan uw noden, geef ons gerust een seintje. Wij bezorgen U graag een vrijblijvende prijsofferte. 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu